Akıllı Üretim Çağı…
Tüm dünya endüstrisi, yüksek teknolojinin ilerlemesiyle ulaşılan dijital devrimi benimseme planları ile ilerliyor; üreticilerin ve mühendislerin sadece akıllı bir şekilde düşünmesi artık yeterli değil, hangi alt yapıya sahip olduğunuzu incelemeniz ve daha akıllı bir ortam yaratmaya çalışmanız gerekiyor.
Çalışma koşullarını iyileştirmeye, üretkenliği artırmaya ve kaliteli tesislerin üretimini artırmaya yönelik yeni üretim teknolojilerinin entegrasyonu fabrikalar için bu dijital dönüşümün başlangıç noktası. Yakın zamanda akıllı üretim konusunda yapılan araştırmalar “dijitalleşme” hareketini sermayeleştirmenin, üreticiler için ek gelirlerde yılda milyarlarca dolar artış olabileceğini gösteriyor.
Akıllı fabrikayı tanımlama
Esasen, akıllı bir fabrika, dijital ve fiziksel dünyaları birbirine bağlayan bir fabrikadır. Geleneksel bir otomatik üretim hattından ve tedarik zincirinden, öğrenmek ve geliştirmek için nesnelerin interneti ile sensörler ve otomatik sistemlerle tam bağlantı kullanan ve esnek bir sisteme sahip bir şirketi temsil eder.
Akıllı fabrika, bağlı operasyonlardan ve üretim sistemlerinden gelen sürekli bir veri akışının toplandığı ve yeni taleplere uyum sağlayacağı şekilde yerleştirildiği esnek bir ortam yaratır. Ve konsept sadece bir fabrikanın dört duvarı ile sınırlı kalmayıp, daha ötede tüm tedarik zincirini ve ötesini etkiler.
Endüstrinin Maksimize Edilmesi
Yukarıda da vurgulandığı gibi, akıllı fabrikanın ana amacı daha hızlı, sürdürülebilir ve şeffaf bir çalışma şeklidir.
Pratik bir seviyede, akıllı fabrika geleneksel üretim süreçlerine nazaran önemli sürdürülebilirlik avantajları sunar. Bunun yanı sıra daha bilinçli kararlar verir, bu da daha az üretim kesintisine yol açar ve sistemin değişikliklere hızlı ve kolay bir şekilde uyum sağlamasına olanak tanıyarak kapsamlı öngörme kabiliyetleri sağlar.