Kod Verifikasyon (Doğrulama) Sistemi Nedir ve Size Ne Kazandırır?
Seri üretimde; takip edilebilirlik ve kod kalitesi bir süredir birçoğumuzun dilinde.
Doğru ve kaliteli barkodlar sağlama söz konusu olduğunda, hedeflerinizin ne olduğunu ve bu hedeflere ulaşmak için doğru ürünü kullandığınızı bilmek için barkod okuma ve doğrulama arasındaki farkı anlamak özellikle önemlidir.
Barkod okuma, bir barkod sembolojisini tanır, kodun içeriğini çıkarır ve verileri bir bilgisayara veya başka bir harici cihaza aktarır. Bir kodu okumak, bir barkodun doğru ve yüksek kalitede olduğunu doğrulamakla aynı şey değildir - bazı insanlar "Okursa, o zaman iyi bir kodum var." Bu son derece yanlıştır!
Bir barkod okuyucunun bir kodu okuyabilmesi, zaman içinde veya farklı barkod okuma ekipmanı boyunca kodun baskı kalitesiyle ilgili hiçbir bilgi vermez. Örneğin, bir kişi hasarlı bir koddan güvenilir bir şekilde veri çıkarabilen gelişmiş kod çözme algoritmalarına sahip bir barkod okuyucu kullanabilir. Bununla birlikte, aynı kod, farklı ekipman kullanan başka bir işletmede okunamayabilir.
Barkod doğrulaması ise, belirlenen standartlara göre barkodların kalitesini derecelendirir
Barkod doğrulama, barkodların derecelendirilmesi işlemidir. Barkod verifierlar, doğrulama işlemini sağlayan hassas araçlardır. Barkod verifierları, ANSI / ISO gibi uluslararası kuruluşlar ve GS1 ve HIBCC gibi sektör grupları tarafından geliştirilen endüstri standartları tarafından tanımlanan kalite parametrelerine göre 1-D ve 2-D barkodları derecelendirmektedir. Bu standartlar, barkod yazdırma ve tarama sistemleri arasında birlikte çalışabilirlik sağlar, böylece hem endüstriler hem de bireyler, üretildikleri veya işlendikleri yerden bağımsız olarak yazdırılan ve taranan simgelere güvenebilirler.
Peki barkod verifierlar neyi kontrol ediyor:
1. Baskı kalitesi: Teorik olarak mükemmel bir kodun fiziksel özellikleriyle ilgilidir.
2. Okunabilirlik: Kodun düzgün bir şekilde kodu çözülüp çözülemeyeceğinin kontrolüdür.
3. Kod Yapısı: Kodlanan verilerin standartlara göre doğru biçimlendirilip biçimlendirilmediğini tespit eder.
Barkod verifikasyon cihazları bir barkodu analiz eder ve bunlara tipik olarak bir harf notu (A'dan F'ye) veya sayısal bir eşdeğeri (4 ila 0) olarak ifade edilen bir kalite derecesi atar. Tipik olarak, C veya daha iyi bir dereceye sahip bir barkod, bir geçiş kodu ve % 100 taranabilir olarak kabul edilir.
Bir yanlış anlamayı ortadan kaldırmak için hatta kullanılan hat tipi kod okuyucular ile yapılan kod sınıflandırması hattınız için ekstra fayda sağlayabilir ancak aldığınız bilgi dış etmenlere bağlı olacağından aslında kapkaranlık bir oda da gözlerinizi açmanız gibi olacaktır yani bir şey görmenizi sağlamayacaktır. Bu nedenle kodlarınızı belirli periyotlarda sertifikalandırabileceğiz bir cihazla raporlamanız sizin ve müşterileriniz için en güvenli yoldur.
Özet olarak siz veya şirketiniz endüstri gereksinimlerini karşılama çabasında, ister olumsuz müşteri geri dönüşünden kaçınmak, ister operasyonların verimliliğini artırmak için olsun, ürün izlenebilirliği ile ilgileniyorsa, kötü durumlara karşı bir numaralı sigorta poliçeniz bir doğrulama ve kontrol dahil etmeniz olacaktır.